28 Ağustos 2021 Cumartesi

Çocuklarda bit temizliği,bitten nasıl kurtulabilirsiniz.

Öncelikle temizliğe büyük önem vermek gerekir.

Lakin unutmamanız gereken şey bit yumurtaların mutlaka yok edildiğinden emin olmanız olacaktır. Siz tedaviyi uyguladıktan sonra giysi, oyuncak, koltuk takimi vs. gibi eşyaların üzerinde yaşamına devam eden bit yavruları yeniden sizi rahatsız etmeye başlayacaktır.

Kendinizi veya çocukları temizledikten sonra bit yumurtası olabilecek tüm eşyaları mutlaka temizleyin. Konun devamından daha detaylı bilgilere ulaşacaksınız. Bit yok etmek için doğal tedavi yöntemi:

Aktardan çam terebentin yağı temin edin, hem saçınızı besler hem de bitleri öldürmekte etkilidir. Çam terebentin yağın birde kötü yan etkisi bulunuyor. Saçınızda belli bir süre sirke sorunu olabilir. Çam terebentin yağı çok pahalı değildir ortalama 4 TL civarında bulmanız mümkündür. Çam terebentin yağı bitten kurtulma yöntemi:

Saçınızı parça parça ayırıp sürün,25-30 dakika bekletin. Saçınızı sıkıca eşarp, tülbent vb. bir şeyle bağlayın. Eşarp başınıza baskı yapıp kafanızı ağrıtabilir, korkulacak bir durum değildir. Sonrasında sizi yakmayacak kadar sıcak su ve bol sabunla yıkayın. Çok iyi yıkandığından emin olun yoksa kötü koku oluşumuna neden olabilir.

Umarım bu şekilde bit sorununuzu halletmiş olursunuz. Dediğim gibi vücudunuzu temizlemek ile bitten kurtulmuş olmuyoruz,evde genel bir temizlik şarttır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder