2 Haziran 2020 Salı

Patlıcanın hiç bilinmeyen faydası nedir!

Yemeklerin baş tacı diyabetin ilacı

Patlıcanı çok sevenler var, bir de hiç sevmeyenler...Patlıcan lezzetlenmeye, sofradaki hemen her şey patlıcanlı olmaya başladı...

'Zaten hiç faydası yok, neden yiyeyim' diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.
Patlıcanın içinde A vitamini ve fosfor bulunmakta.
Bazı esanslara sahip olan patlıcanın en büyük özelliği sinirleri yatıştırması.

Bol idrar söktürdüğü için de vücuttan su atılması ve kilo verilmesine yarar sağlıyor.
Kansızlığa iyi geliyor. En sağlıklı pişirime yöntemiyse külde ya da ocak üzerinde pişirilip, kabuklarını soyarak, ince kıyarak yemek.

Patlıcan, damarları yüksek kolesterolün yarattığı kötü etkilerden koruyor. Hayvanlar üzerinde yapılan bir deneyde patlıcan yiyenlerde mide kanserine rastlanmadığı görülmüş.

Kasların gelişimine ve istemsiz kas kasılmalarına da iyi geldiği tespit edilmiş. Patlıcan lifli bir sebzedir.
Bu lifler sayesinde hazımsızlığa iyi geldiğini bağırsakları da iyi çalıştırdığını belirtiyor uzmanlar.
Sağlığımıza yararlı olan bu sebzeyi zayıflamak isteyenler için diyetisyenler listesine alıyor.




The main crown of food is the medicine of diabetes

There are those who love eggplants very much, and those who do not like it at all ... Eggplant begins to taste, almost everything on the table becomes eggplant ...

If you think "There is no use anyway, why should I eat?" You are wrong.

There are vitamin A and phosphorus in eggplant.

The biggest feature of eggplant, which has some essences, is to calm the nerves.

Since it is diuretic, it helps the body to lose water and lose weight.

It is good for anemia. The healthiest way to cook is to cook it in ash or on the stove, peel and crush it.

Eggplant protects the vessels from the bad effects of high cholesterol. In an experiment on animals, stomach cancer was not observed in those who ate eggplant.

It has also been found that it is good for the development of muscles and involuntary muscle contractions. Eggplant is a fiber vegetable.

Experts state that thanks to these fibers, it is good for indigestion and also works the intestines well.

It adds this vegetable, which is beneficial to our health, to the list of dieticians for those who want to lose weight.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder